måndag 20 maj 2013

Bra start

Jonas är åter i jobb och vi har inlett den nya veckan med en toppen dag. När Meja gick ut för att sova på förmiddagen gick jag och Ebba ut för att städat lekstugan. Vi sopade, torkade bord och hyllor och tvättade av golvet.

 Sen diskade Ebba hela sin servis. 

Vi fixade till ett eget klädstreck åt henne där hon kunde hänga upp dockkläderna efter att hon först tvättade dem. Jag vet inte hur många gånger hon resten av dagen har kollat i fönstret så att kläderna hänger kvar och sprungit dit för att känna om kläderna torkat.

Sen när det var rent och fint fick dockorna flytta ut.
 

Vädret kan vi ju inte direkt klaga på. I så fall bara att det är för varmt, i alla fall inomhus.

Frisyren

En del måste säkert sätta både en hel del tid, och framförallt vax eller spray för att få till denna frisyr.
För Meja är det all natural.

onsdag 15 maj 2013

Morgonprat

Idag när vi vaknat steg jag upp för att fixa morgonmat. Flickorna blev kvar i sängen för att gosa. Efter en stund hörde jag hur Ebba ihärdigt försökte lära Meja prata.
"Meja, säg Ebba, Ebba, säg de då". Gullungar.

tisdag 14 maj 2013

Mäta

I verandan i Nagu fungerar den ena stolpen som en mätstolpe. Där har släktingar som vistats i huset blivit mätta genom åren. Nu börjar den vara ganska fullklottrad, men det är intressant att se hur långa alla har varit och hur mycket folk har växt från år till år. I helgen var det dags för Mejas första mätning.
Meja blir mätt.

Så här såg det ut när Ebba blev mätt för första gången för ganska exakt 3 år sedan.

Villahelg

Eftersom det var flygaredagen på torsdag och Jonas var ledig på fredag passade vi på att vara till Nagu i helgen. Vi hade en lugn och skön helg med mycket och god mat och trevligt sällskap.
Bilresorna gick bra även denna gång, Meja sov hela vägen, förutom en kort matpaus och Ebba tittade film.

I Nagu var det dimmigt torsdag och fredag, men på lördag klarnade det upp och blev riktigt fint väder.

 Solen orkade inte riktigt igenom dimman på hela fredagen.

 
Men sen blev det vackert och morsdagsmiddagen kunde ätas utomhus


Årets första fisketur avklarades. Men det fick räcka med att lägga ut näten en natt. Vi tyckte lixom att vi hade tillräckligt när vi fick 90 abborrar.
 Storfiskarna

Ebba har passat på och busat och lekt med mormor, morbror och moster.

Denna typ har varit glad och nöjd. Legat på golvet och haft långa utläggningar om ett som annat.

Ebba fick köra en bit på hemvägen





tisdag 7 maj 2013

Ensamma hemma

Från och med denna vecka bor Jonas borta måndag-torsdag eftersom de jobbar så långt borta. Så nu är vi tjejer ensamma hemma några dagar varje vecka. När Ebba var 4 månader började Jonas också bo borta. Då tyckte jag att det var riktigt jobbigt att vara ensam hemma. Men nu känns det faktiskt inte så farligt. Visst är det roligt när han kommer hem varenda eftermiddag, men det finns också många fördelar med när han bor borta.

Hittills har det iallafall gått hur bra som helst. Igår fick Meja sina första sprutor, det tyckte hon inte om. Men inga biverkningar har jag märkt av, så det är skönt. Igår på kvällen var jag på babymatkurs och fammo tog hand om flickorna. Idag är Ebba lite krasslig och hängig så idag gör vi inga stor dåd.
Mina härliga och snälla flickor som jag får ta hand om <3